Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[4Story] Jak kupić Kamienie Księżycowe

TPikaczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , a więc teraz kolejny poradnik o...

Jak widać, sam temat mówi "Jak kupić kk ? "

Na sam początek małe wyjaśnienie co oznacza skrót kk :

kk- Oznacza to "kamienie księżycowe" za które możemy kupować przedmioty specjalne w IS .

Co to jest IS ?

IS - Jest to item shop , w którym zakupujesz specjalne przedmioty .

A więc jak doładować takie kk ?

To proste !

Wchodzimy na stronę startową 4story .

Link strony :

www.4story.pl

Gdy
już wpiszemy daną stronę ,i załaduje nam ją, wyskoczy nam taka strona ,
klikamy w górny prawy róg i logujemy się, na konto .. :

screenshot024jr.png

Po zalogowaniu się na konto klikamy na kamienie księżycowe :

buffjpg.png

Gdy już najechałeś tam myszką i wybrałeś daną opcje wyświetli Ci się takie okno :

screenshot0242.png

Wybierz tutaj rodzaj płatności , przez telefon , sms , albo kartkę .

Załóżmy, że zakupujesz kamienie księżycowe, przez sms-a .

Należy wybrać daną płatność "przes sms" a naszym oczom ukarze się takie okno :

screenshot0243.png

Wybieramy czy chcemy kupić 30 , 70 , lub 150 kamieni księżycowych , a na dole pokazuje nam płatność .

30 kk - 12.30pln

70kk - 24.60pln

150kk - 49.20pln .

A więc wybieramy płatność weźmy na przykład , 30kk.

Naszym oczom ukaże się takie okno i wybieramy opcje "Kup Teraz"

screenshot024zm.png

Po chwili , wyświetli się nowe okno , na jaki numer i o jakiej treści należy wysłać smsa :

screenshot024e.png

UWAGA ! : Każdy z nas dostaje indywidualny kod , więc jeżeli wyślesz sms-a na inny nie otrzymasz kamieni księżycowych .

Po chwili powinna do Ciebie przyjść wiadomość, z zakupionymi kamieniami ,
a tam będziesz musiał zweryfikować kod , podany w sms-ie .

Nagle na waszym koncie pojawią się kamienie księżycowe .

UWAGA ! : Uważaj na oszustów, rób to przez oficjalną stronę 4story !
Jeżeli transakcja nie powiedzie się należy skontaktować się z usługą
firmy .

Link :

http://static.mymopay.mopay.com/index.php/mopay/pl/

A więc miłego zakupywania kamieni !

NIE ZEZWALAM NA KOPIOWANIE TEGO NA INNE FORA .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Zbędny tut każdy wie jak kupić

No chyba nie każdy :) . Po co w tutorialach odzywają się osoby które wiedzą jak to zrobić ? Sama nazwa wskazuje TuT <---

Jeżeli nie jesteś nowy to, to Ci się nie przyda, ale ja kiedyś nie wiedziałem jak to zrobić. Przez parę tygodni latałem po stronie, aby znaleźć, dopiero potem ktoś mi pomógł. Popatrzcie, też na nowych, a nie tylko o sobie myślicie ..

@Down

No właśnie grasz tydzień, nowy który dopiero zaczyna tego nie wie :) .

Opublikowano

No chyba nie każdy :) . Po co w tutorialach odzywają się osoby które wiedzą jak to zrobić ? Sama nazwa wskazuje TuT <---

Jeżeli nie jesteś nowy to, to Ci się nie przyda, ale ja kiedyś nie wiedziałem jak to zrobić. Przez parę tygodni latałem po stronie, aby znaleźć, dopiero potem ktoś mi pomógł. Popatrzcie, też na nowych, a nie tylko o sobie myślicie ..

Ja gram tydzień i jakoś wiem

saturax123.png

Opublikowano

temat do usunięcia :D, TPikaczu nie rób z ludzi idiotów :)

Po pierwsze nie wiem o co Ci chodzi, skoro zrobiłem normalny TuT na temat zakupu kk , dla nowicjuszy. I Ty do mnie, że mam nie robić z ludzi idiotów ? Sam z siebie teraz go zrobiłeś, a wręcz pokazałeś swoją inteligencje, i nie prowokuj. Przyczepi się takie dziecko, które samo nie zrobiło , ani jednego i się kozaczy ;) .

@Down

Nie przesadzaj ;) . TuT się przyda, bo nie każdy ogarnia nową stronę 4story. I to ,że mam zrobić TuT`a na temat , jak założyć konto to Ty powiedziałeś nie ja. Nie jestem taki głupi, aby taki TuT robić, jeżeli piszesz już w moim kierunku, przynajmniej opieraj się na faktach, bo nie lubię patrzeć na takie posty,ktoś napisał , że nie potrzebne, i każdy , aby nabić posta pisze to samo. Zawsze tak jest, że każdy biegnie w tą samą stronę, komuś się coś podoba, nagle każdemu, jedna jest na nie i nagle wszyscy. Nauczcie się mieć własne zdanie, oraz patrzeć obiektywnie, bo jak już się kogoś przyczepicie, to oderwać się nie możecie ;) .

Opublikowano

Nie będę się z tobą droczył ! ładnie wykonany Tut ale praktycznie o niczym , hmm może przesadziłem że o niczym ale nic nie pomagasz każdy wie jak załadować kk wystarczy kliknąć Kamienie Księżycowe i wyskakuje tabelka z różnymi sposobami płatności . Myślę że ten TUT to jest taki mały podstęp żeby ci jakiś (początkujący) KK załadował ! :) oo może zrób jeszcze TUTa jak założyć konto na 4S :) :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale filozofia... Klikasz na księżycowe kamienie, klikasz ile chcesz i płacisz. Na co komu taki TuT? Serio... niech się znajdzie osoba, której naprawdę pomógł

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

• 2 miesiące temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [4Story] Jak kupić Kamienie Księżycowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...